چکیده : این مقاله تمرکز روی موضوع خاصی را معرفی می کند، ظهور پدیده گزارش (دهی) آن لاین و موضوعاتی که آن پدیده در ارتباط با حسابداری بوجود می آورد و به صورت خلاصه مشارکت مقالات در آن موضوع را مرور می کند.
یافته ها- یافته های مبتنی بر اینکه مقالات در خصوص این موضوع، درک از نقطه تلاقی و اثرپذیری بین گزارش آن لاین و حسابداری را توسعه می دهد.
اصالت/ ارزش- این مقاله مشارکت های مربوط به موضوع را در موقعیت نامعلومی (مبهمی) قرار می دهد که به موجب آن گزارش آن لاین به صورتی انتقادی، تغییری و زمینه ای به لحاظ واقعیت ها و پتانسیل ها، فهمیده می شود.
کلمات کلیدی – عملیاتهای آنلاین، اینترنت، وب جهانی، اطلاعات حسابداری، تحقیقات .
نوع مقاله- مرور کلّی
ظهور وب به عنوان یک منبع اطلاعاتی و به عنوان یک وسیله ارتباطی، به صورت گسترده ای به عنوان یک پدیده کلیدی در زمان ما، شناخته شده است. وب نمونه مشهودی از جهانی سازی و ظهور صرفه جویی های همراه با معرفت (آگاهی) است (هلال وتِیلُر ۱۹۹۹؛ لِیمر ولارین، ۱۹۹۹). هلال وتیلُر (۱۹۹۹)، تأکید می کنند که زمینه اقتصادی و اجتماعی جهانی چقدر در حال متفاوت شدن است- و تهدیدات و فرصتهایی که این تحول عرضه می کند- در نتیجه آنچه آنها در عین حالی که یکی شدن “جهان” در یک بازار جهانی به واسطه وجوه امری دانش، تحت تأثیر قرار می گیرد”، می بینند. (هلال وتیلر ۱۹۹۹، صفحه ۶۳). از نظر این مؤلّفین این تغییرات یک انقلاب اطلاعاتی را که ایجاد کننده سیستم های جدید اقتصاد سیاسی است، تشکیل می دهند. آنها استدلال می کنند، توانایی ما جهت “کنترل اطلاعات” که “بصورت غیردقیق در یک عامل یک میلیونی ضرب شده” در دهه های اخیر از قرن گذشته در جریان بوده است تا به واسطه ضرب در یک میلیون تای دیگر زودتر از زمان معمول، افزایش یابد. (هلال و تیلر ۱۹۹۹ صفحه ۶۳). در ارتباط با نکته ذکر شده، آنها بر این عقیده اند که: “در چند کلمه، یک پایه تکنولوژیکی، خِبرده تر برای مسائل اقتصادی در حال ساخته شدن است که بر فشارهای قبلی ما فائق می آید” در عین حال این (پایه تکنولوژیکی)” نوعی از فعالیت های به یک اندازه مشکل را در ارتباط با ابعاد سیاسی، اقتصادی و زیست محیطی ارائه می کند” (هلال وتیلر ۱۹۹۹، صفحه ۶۴). تأثیر انقلابی سیستم آن لاین بر گزارش دهی مستلزم این معنا بوده است که اینترنت به عنوان یک وسیله ی ارتباطی در راستای انتشار اطلاعات حسابداری، به صورت چشمگیری مورد استفاده قرار گرفته بوده است. برای نمونه، بنگاه های تجاری، بصورت قابل توجهی از اینترنت بعنوان یک ابزار برای انتشار اطلاعات حسابداری استفاده می کرده اند، در حالی که یک “دنیای با سرعت در حال تغییر مربوط به گزارش دهی شغلی” را شکل می دهد، آنچه لیمر و سایرین (۱۹۹۹) آنرا نامگذاری می کنند سایر سازمانها، شامل NGO ها و گروه های مبارزاتی که ممکن است علیه ابعاد مختلف فعالیت صنفی، مبارزه کنند، هم در حال تجهیز کردن خود به فن آوری موجود هستند. این موضوع خاص AAAJ به دنبال بحث انتقادی در خصوص این پیشرفتهای مهم در مقابل حسابداری و نتایج اقتصادی و سیاسی- اجتماعی گسترده تر، است.
به نسبت این پویایی های زمینه ای، مفاهیم ضمنی حسابداری در اشکال متنوعش (اداری، غیراداری؛ مالی، غیرمالی؛ اجتماعی و محیطی؛ و غیره…)، برجسته هستند (ظاهر می شوند). از چند لحاظ، انتقادی، جایگزینی یا از لحاظ باور عمومی، در گزارش دهی و حسابداری آن لاین، یک منفعت در حال ظهور و پیشرفت، وجود داشته است. جنبه مربوط به پتانسیل های مثبت و منفی گزارش آن لاین نسبت به جنبه های قالب بندی شده به واسطه لنزهای اقتصادی، فنی، جامعه شناسی، فرهنگی و سیاسی، جنبه تمرکز منفعت ذاتی است، در این جنبه خاص در ادبیات کاملتر، شماری مداخلات نظریه پردازانه موجود بوده است. همچنین در اینجا کسب اطلاعاتی در جهت گزارش دهی آن لاین به صورت زمینه ای از این حیث که چگونه تشکیل یا ساخته شده و چه چیزی را تشکیل داده یا بوجود می آورد، ضروری است، و کاری که می تواند به شکلی نتیجه بخش با تأکیدات مختلف، شامل (تأکیدات) اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، به عهده گرفته شود (گال هوفر و سایرین؛ ۲۰۰۶). پیرو تحقیق اخیر انجام شده در کره جنوبی، اینترنت عملاً به عنوان تغییردهنده شخصیت دمکراسی شناخته شده است: این موضوعات مورد بررسی و کنکاش برجسته و مهم هستند. هوانگ یونگ- سوک و یانگ سونگ- چن ۲۰۰۳؛ چنگ وُو-یونگ ۲۰۰۵). این پیشرفتها موجب تغییرات در خاصیت وضع استاندارد حسابداری و سیاست سازی جهت انعکاس ظهور حسابداری در فضای مجازی می شوند (لیمر و سایرین ۱۹۹۹) اکسی ا اُو و جونز ۲۰۰۲). در حالی که در این مسیر بیشتر از یک شروع گام برداشته شده است. لکن هنوز هم کارهای زیادی هست که از لحاظ تحلیل انتقادی، تفسیری و زمینه ای در غالب ادبیات وسیعتری، لازم است تا انجام شود (پاولز ۲۰۰۵). برای مسائل نیاز ویژه ای وجود دارد تا به صورت جامع تری نسبت به حسابداری مورد مطالعه قرار گرفته شوند. در حالی که رشد قابل توجهی در تحقیقات متمرکز بر حسابداری/ ارتباط آن لاین وجود داشته است (لیمر و سایرین ۱۹۹۹؛ اکیسیائو و جونز۲۰۰۲؛ گال هافر و سایرین ۲۰۰۶) بسیاری از این تحقیقات راجع به خاصیت های به صورت قراردادی توصیف شده بوده اند و تحلیل بیشتر اجتماعی تفسیر و اقتصادی که به صورت نظریه ای اعلام شده است در این حوزه ضروری است.
موضوع خاص AAAJ که در خصوص گزارش آن لاین پدیدار شده است، از چهار آیتم گوناگون تشکیل شده است که جوانب تفسیری و انتقادی را در برابر رابطه بین وسیله آن لاین و حسابداری/ گزارش دهی، به همراه می آورد. به علاوه، پیرم سیکا، به همراه همکارانش در انجمن حسابداری و امور تجارتی، از شکلی از گزارش آن لاین در فعالیت های کاریش استفاده وسیعی می کند، او در خصوص دو فقره از اقلام مذکور، تفسیری ارائه می کند (اقلام گال هافر و سایرین ۲۰۰۶ و پی بتی ۲۰۰۶)، هر دوی این موارد به واسطه رشد و ارتقاءِ اشکالی از توانمندسازی و آزادسازی حسابداری دروب، تحت تأثیر قرار گرفته اند. گال هافر و سایرین ۲۰۰۶ و پی سی ۲۰۰۶ به نوبت پاسخهایشان را اظهار می کنند.
بَرت و گندرُن (۲۰۰۶)، بررسی می کنند که چگونه ممیزین (حسابداری) تلاش کرده اند تا البته در برخی موارد تلاشی موفقیت آمیز، اعتمادشان را در قلمرو اینترنت برقرار کنند. معماری این تلاش ما را به آن سوی نظریه پردازی بسیار ساده برده و خاصیت سیاسی و آینه های درگیر را آشکار می کند. مؤلّفین ادعا می کنند برای نیروبخشی مجدد بازار برای نشان دادن مهارت ممیزی، که اظهار شده در حال افول است، مؤسسّات حرفه ای حسابرسی در آمریکای جنوبی، پروژه امنیت مسئولیت وب را راه اندازی کرده اند. این تحقیق با نظریه پردازی در خصوص ابهام ارتباطات اجتماعی داخلی که بر اساس آن اعتماد مربوط به ادعاهای حرفه ای نسبت داده شده اند، ادامه می یابد تا تأکید کند که چگونه تجارت گرایی، آشکار در تلاش های انجام شده جهت commodify trust و مفهوم ذاتی پروژه تأمین امنیت (بیمه) از طریق لنز تجاری توسط برگزیده متخصص به شکل دهی این پیشرفت یا تشکیلات و ارتقاء سطح اجتماعی اعتماد به وب کمک کرده است. این تحقیق در نتیجه ورایِ معانی بازار آزاد به نظر می رسد و در حالی که این حوزه (ناحیه) از مداخله حسابرسی را احاطه کرده تا معقولیت این معانی را زیر سئوال ببرد. این تحقیق آشکار می کند که حرفه ها از مسیر خدماتیِ دارای منفعت عمومی شان به سمت تجارت گرایی پایه ای تر منحرف شده است. فرضیه این انحراف از آنجایی که اعتماد به بازرسان کم شده است یک فرآیند متناقض است. یک جنبه از نظریه اجتماعی در رابطه با اعتماد، تأکیدات نقش انتقادی را که متخصصین در حرفه ای کردن فرآیندها دارند، توسعه داده است. این توسعه از حیث تأکید متخصصین به شهرت گذشته مهارت گرایی است، اعتمادی که آنها برای سیستمهای تخصصی متعلق به خودشان در نظر می گیرند. در این تحقیق قابلیت اعتماد مشاور و بازرس مقابله و مقایسه شده و اشکال معین تری از قابلیت اعتماد بازرس در این جنبه ها مطرح شده اند.
باکِر (۲۰۰۶) عقیده عینیت معرفت شناسانه در گزارش دهی مالی را بررسی می کند در حالی که ابهام (پیچیدگی) درگیر در کاربرد عبارات “واقعیت اقتصادی” و “عرضه بی طرف” را آشکار کرده روی مسائل مطرح شده توسط کمیسیون تبادل امنیتی ایالات متحده و ارتباط مربوط به هیئت استانداردهای حسابداری مالی ایالات متحده از لحاظ حسابداری در راستای فعالیت های اینترنتی، تمرکز می کند. این هیئت ها در نهایت برای نقض تعهد ظاهریشان به عقاید مربوط به واقعیت اقتصادی و عرضه ی طرف در نظر گرفته شده اند. باکر از بحث انجام شده توسط موک (۲۰۰۴) این استدلال را اقتباس می کند که قوانین حسابداری مالی شبیه قوانین مربوط به یک بازی است و نمایش های انجام شده در مطابقت با این قوانین می توانند هرچه را که در ارتباط با واقعیت اقتصادی باشد واقعی بنامند. این قوانین از میان یک مذاکره سیاسی به یک اجماع کاری می رسند و این مسئله بنا به اظهار عقیده باکر، به طور خاصی در مورد حسابداری برای فعالیت های اینترنتی، آشکار است. هرچند، در این زمینه، وضع کنندگان استانداردها سعی کرده اند تا نقش داور ظاهری را تا اندازه ای مناسب کنند تا از ظاهر شدن بصورت سیاسی یا جدال برانگیز، بپرهیزند. وقتی اجماعی پدیدار می شود اگر چه این اجماع منافع قدرتمندان را بیشتر از ضعیفان، منعکس کند، حسابداری های تهیه شده به همان اندازه ای از لحاظ معرفت شناسی، واقعی توصیف یا ارائه شده اند که یک شیوه کاهش برخورد روی نتایج، توصیف شده است. گاهی اوقات یک اجماع، مخصوصاً مشکل به دست می آید ولی پس از آنکه به دست آمد نتایج معلوم تری ازفرآیندهای تا حد زیادی به صورت مستبد اداره شده توسط کسانی که قدرت بیشتری دارند، پدیدار می شود. بنابراین تمرکزی بر حسابداری اینترنتی طبیعت سیاسی و جدال انگیز حسابداری را بیشتر آشکار می کند.
گال هافرو سایرین (۲۰۰۶)، امکان گزارش دهی آن لاین را برای حسابداری متقابل به صورت نظری و تجربی بررسی می کنند، حسابداری متقابلی که به عنوان هر حسابداری به کار گرفته شده چه جهت مخالفت یا اعتراض علیه مقامات رسمی فعلی و نظم استعماری و رویه هایش یا جهت پشتیبانی از موقعیت های جایگزین آن شناخته شده است. مؤلفین متذکر می شوند که هم گزارش دهی آن لاین و هم گزارش متقابل با تصورات مربوط به حوزه عمومی و دمکراسی، متصل می شده اند. موانع و تهدیدات بر سر راه تحقق توانایی های مثبت حسابداری متقابل آن لاین، مورد بحث قرار گرفته اند. این مقاله زمینه های زیادی را در غالب مروری گذرا، در واقع و بالقوه، بر منافع و مضارّ (زیانهای) اینترنت و در راستای مرور آنچه در خاطره است، پوشش می دهد. این مقاله، کار خود را با بررس امکان حصول توانایی ها ادامه داده و به صورت عملی تجربه ها، عقاید و رویه ها را از طریق نتیجه گیری های تحلیلی فعالیت حسابداری متقابل در اینترنت، بررسی می کند، اینترنتی که احاطه کننده یافته های گزارش شده از یک بررسی وب سایتی، تحقیق پرسشنامه ای و تحقیق موردی مربوط به Corporate watch، گروه وارد در حسابداری متقابل است. مؤلفین اینگونه نتیجه گیری می کنند که برخی از توانایی های مثبت در مواجهه بین گزارش دهی آن لاین و حسابداری متقابل تشحیص داده شده اند و اینکه گروه های حسابداری متقابل در رابطه با مسئله ی وب مثبت گرا هستند و در خصوص آینده آن به نسبت نگرانی های خودشان خوش بین هستند، البته هنوز هم توانایی مثبت به طور کامل آنگونه که یک فرد می تواند امید داشته باشد، تشخیص داده نشده اند. رویه مناسب نشان داده شده در این تحقیق، شامل استراتژیهای متقابل نسبت به تهدیدات متوجه توانایی های مثبت گزارش دهی آن لاین می توانند از این قرار ترکیب شده باشند به شکل فراگیرتری مورد ملاحظه و به شکل وسیعتری ادامه داده شده. مؤلفین نیازمند بحث در خصوص تشکیل مستعمره تجاری و ضد دمکراتیک مربوط به وب هستند. موافق با مقاله اخیر توسط بیکارد (۲۰۰۶)، مؤلفین متذکر می شوند در حالی که امکانات آن لاین جهت کارآمدی بیشتر و تا اندازه ای تأثیرگذاری بیشتر ایجاد شده اند منابع محدود گروه های حسابداری متقابل، مسأله جدّیی را تشکیل می دهد.
با پذیرش استانداردهای مربوط به چنین حسابداری، این مقاله مورد ملاحظه قرار می دهد اندازه ای را که به آن اندازه، حسابداری مربوط به حقوق بازنشستگی با چنین استانداردهایی همخوانی دارد.
این کاری است که آنها (پیزی، گال هافر و سایرین) انجام می دهند در زمینه آنچه آن را به اصطلاح “بحران حقوق ها” می نامند، بحرانی که آنها آن را منعکس شده می بینند و گردآوری شده تا اندازه ای به واسطه حسابداری آنها قادر سازی یا آزادسازی توانایی مواجهه حسابداری و گزارش دهی آن لاین را با تمرکزی مشخص بر طرح های حقوق شناسی، بررسی می کنند.
مندرجات مربوط به وب سایت های یکصد شرکت بزرگ، فهرست شده در بورس سهام لندن، آزمایش شده اند. حسابدارهای جایگزین برای حقوق ها، شامل مواردی که توسط اتحادیه های تجاری تهیه شده اند، مورد بررسی قرار گرفتند. اقدامات شرکت های ظاهراً بدون نگرانی از بابت رفاه حقوق بگیران از پیش برده شده بودند بلکه حتی به شیوه ای قراردادی تر و با اهداف مالی تعصب مدارانه تر از انچه اتفاق افتاده عبارتست از انتقال ریسک پذیری از شرکت ها یا سهام داران به کارمندان و مؤلفین، بیشتر مانند گال هافر و سایرین (۲۰۰۶)، چنین نتیجه گیری می کنند که امکانات کامل اینترنت در این حوزه هنوز بسیج نشده است: ظرفیت واقعی وب سایت شرکتها به عنوان ایجاد امکان حسابداری، ناقص است (گال هافر و هلم ۱۹۹۷). به علاوه، افشاگریها توسط اتحادیه های تجاری و هیئت هایی که به طور مشخص با مسن تر ها سروکار دارند بسیار ناامیدکننده هستند. مؤلفین با ارائه چند توصیه یا شیوه های اصلاحی در این حوزه بحث را به پایان می رسانند. آنها افشاگری شرکتها را نسبتاً تعدیل خواهند کرد چنین استدلال می کنند که اتحادیه های تجاری و سازماندهای مرتبط با مسن تر ها می بایستی مورد حمایت و تشویق قرار بگیرند تا وب سایتهایی با قابلیت دسترسی آزاد را توسعه دهند.
نظریات سیکا (۲۰۰۶) در خصوص مقالات نوشته شده توسط گال هافر و سایرین (۲۰۰۶) و پی زر (۲۰۰۶) بحث بیشتری را می طلبند. سیکا (۲۰۰۶) به طور کلی حامی عقیده مربوط به حسابداری آزاد در وب است، اما او در عین حال تأکید می کند که برای فهم این زمینه و ساختار و فلسفه اجتماعی متضاد آن، ضرورتی وجود دارد و الزامی هم جهت اقدام در نتیجه این درک از مشورتها و توصیه ها. او (سیکا) به صورت مفصل جوانب حسابداری جهت حقوق ها و حسابداری مرتبط با کاری که عقیده او را مبنی بر طرفداری بیشتر از حسابداری متقابل در وب، منعکس خواهد کرد، تشریح می کند. گال هافر و سایرین (۲۰۰۶) پاسخ می دهند با خاطرنشان کردن این مطلب که چگونه در واقع نوع خاص پست مدرنیزم انتقادی شان، یا نظریه انتقادی صحیح تر تکمیل شده توسط اطلاعات پست مدرنیزم، درباره انعکاس هوشیاری کاملتر مجموع اجتماع است، در حالی که نسبت به بسیاری از نگریانی های ابراز شده در عقید، پست مدرنیزم، آسیب پذیر است. پیزی و پی زی (2000b) با استفاده از مقابله و مقایسه مرکز حسابداری حقوقی شان و مسائلی که در خصوص آنها نگرانند و نگرانی ها و تمرکز مرتبط سیکا (۲۰۰۶)، پاسخ می دهند. روی هم رفته این مجموعه مقالات ارائه کننده بخش الحاقی جالبی از درک انتقادی، تفسیری و زمینه ای جوانب مواجهه بین گزارش دهی آن لاین و حسابداری آن لاین شامل حسابداری متقابل است و می بایستی باعث بحث و تحلیل بیشتر با نگرشی در راستای درک حسابداری و پتانسیلهای آن نسبت به شیوه های پذیرفته شده در زمینه سیاسی و اجتماعی جهان امروزه گردد.
ملاحظات
۱- در اینجا دو اصطلاح وب و اینترنت بصورت قابل مبادله به کار گرفته شده اند. گزارش دهی آن لاین به گزارش دهی در وب اشاره دارد (گال هافر و سایرین، a2006)
۲- بیکارد (۲۰۰۶) به طور مفصل تشریح می کند نه تنها مشکل اصلی پیش روی گروه های حسابداری متقابل را بلکه همچنین مشکلات مربوط به سرمایه های ترقی یافته و آزمایشات در شرایط مورد ملاحظه جایی که جلب همکاری همیشه یک مسئله نگران کننده بوده است را هم تشریح می کند.
ثبت دیدگاه