درحالی که کمتر از یک هفته به برگزاری جلسه نخست پارلمان عراق باقی مانده اما احزاب این کشور تا بدین لحظه درباره فراکسیون اکثریت به توافق نرسیدهاند؛ موضوعی که به فرضیه تاخیر در برگزاری این جلسه قوت میبخشد.
به گزارش مادوند، روزنامه العربی الجدید در گزارشی درباره روند گفتوگوهای احزاب عراق برای تشکیل فراکسیون اکثریت در پارلمان اعلام کرد که علیرغم نزدیک شدن موعد برگزاری جلسه نخست پارلمان اما تا بدین لحظه توافق برای اعلام فراکسیون اکثریت حاصل نشده است.
طبق این گزارش، جلسه نخست پارلمان عراق قرار است که یکشنبه هفته آتی برگزار شود اما هیچ نشانهای از توافق میان احزاب سیاسی برای اعلام فراکسیون اکثریت و یا تعیین رئیس پارلمان و رئیس جمهوری دیده نمیشود.
منابع سیاسی مطلع در این باره به العربی الجدید گفتند که ساختار فراکسیون اکثریت بستگی به تفاهمات میان جریان صدر به رهبری مقتدی صدر و چارچوب هماهنگی شیعیان عراق دارد و دو نشستی که اخیرا میان آنها برگزار شد نتیجهای به همراه نداشته است.
این منابع همچنین از وجود میانجیگری توسط چهرههای سیاسی سرشناس عراقی برای نزدیک کردن دیدگاههای جریان صدر و چارچوب هماهنگی شیعیان برای دستیابی به یک چشمانداز مشترک پیش از برگزاری جلسه پارلمان خبر دادند.
طبق گفته این منابع؛ میانجیگران پیشنهاد برگزاری نشست سوم میان دو طرف در نجف را ارائه کردهاند اما برگزاری آن تا بدین لحظه قطعی نشده گرچه اخباری در این باره منتشر شده است.
این منابع اعلام کردند؛ احزابی که درصدد تشکیل فراکسیون اکثریت بوده درواقع احزاب شیعه هستند و طبق عرف سیاسی حاکم بر عراق از اولین انتخابات در سال ۲۰۰۵، این احزاب متوجه شدهاند که دو گزینه دارند، یا باید پیش از جلسه نخست پارلمان درباره تشکیل فراکسیون اکثریت توافق کنند که تحقق این مسئله در شرایط فعلی با توجه به شواهد موجود دشوار به نظر میرسد. گزینه دوم نیز رها کردن این موضوع و تعیین سرنوشت آن بر اساس اتفاقات غیر منتظره در جلسه نخست پارلمان است.
در همین حال، نورالدین قبلان، مشاور سابق ریاست پارلمان عراق گفت: مشخص نشدن ساختار فراکسیون اکثریت ممکن است که برگزاری جلسه پارلمان را به تعویق بیندازد.
وی افزود: جلسه نخست پارلمان باید اعلام فراکسیون اکثریت و رئیس پارلمان را به همراه داشته باشد.
این مقام عراقی خاطرنشان کرد: ممانعت از برگزاری جلسه نخست پارلمان به نفع هیچ حزب سیاسی نیست و این امر مستلزم پایان دادن به اختلافات سیاسی، حرکت به سمت تنش زدایی و توافق بر سر نامزد ریاست پارلمان و فراکسیون اکثریت است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه