بر اساس گزارشها بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در سامانه رصد اشتغال ثبتنام کردهاند و طبق صحتسنجی صورت گرفته حدود یک میلیون و ۶۵ هزار پیامک به سامانه ارسال و بیش از ۶۱۴ هزار تماس موفق ثبت شده است.
به گزارش مادوند، سامانه ملی رصد اشتغال با هدف کسب اطلاعات دقیق از ورودی و خروجیهای بازار کار و میزان اشتغال ایجادی در راستای برنامه دولت سیزدهم برای ایجاد سالانه یک میلیون شغل راهاندازی شده و از طریق آن، عملکرد دستگاههای اجرایی در حوزه اشتغال و شناسایی آمار بیکاران و شاغلان و فرصتهای شغلی موجود مشخص میشود.
از ویژگیهای سامانه این است که بستری برای شفافسازی آمارهای اشتغال در هر استان فراهم میکند و فرصتهای شغلی موجود به طور روزانه در آن رصد میشوند تا ضمن در دسترس بودن اطلاعات، بهره برداری مطلوب از نتایج آمارگیری در برنامهریزیها و سیاستگذاریها صورت گیرد.
سامانه رصد اشتغال یکی از راهکارهایی است که دولت برای ساماندهی اشتغال ایجاد کرده و افراد جویای کار میتوانند با ثبت نام در سامانه درخواست خود را برای دریافت شغل مناسب اعلام کنند.
ساز و کار نظارت بر فرصتهای شغلی در سامانه رصد اشتغال مبتنی بر ۳ فرایند نظارت پیامکی، تماس تلفنی و حضوری است.در مرحله نظارت میدانی بر اشتغال ایجاد شده توسط وزارت کار علاوه بر بازدید حضوری از طرح اشتغال،مکان دقیق و اطلاعات کامل فرد با خدمات دریافت شده و ثبت شده، تطبیق داده میشود و اطلاعات سامانه به طور مستمر رصد و بررسی و نسبت به نظارت بر طرحها سختگیری میشود تا هر موضوعی به اسم اشتغال ثبت نشود.
بر اساس گزارشها از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ و زمان راهاندازی سامانه تا خرداد امسال با درنظر گرفتن کد ملی و ثبت مشخصات کامل افراد، ۳ میلیون و ۲۵۴ هزار و ۵۲۵ نفر بدون صحتسنجی در سامانه ثبتنام کردهاند.در فرایند صحتسنجی تعداد پیامکهای ارسالی به سامانه یک میلیون و ۶۴ هزار و ۹۶۲ پیامک و تعداد تماسهای موفق ۶۱۴ هزار و ۷۱۹ مورد بوده است.
تعداد نظارتهای میدانی بر مبنای سامانه نظارت میدانی پایش نیز ۱۵۵ هزار و ۶۰۵ مورد گزارش شده است.این بررسی صحت تلفنی را ۸۶.۷۱ درصد و صحت میدانی را ۷۳.۸۵ درصد نشان میدهد.
به گفته محمود کریمی بیرانوند ـ معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار، از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تا ۱۵ خرداد سال ۱۴۰۳ بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار کد ملی در سامانه ملی رصد اشتغال به ثبت رسیده اما بخشی از آنها منتج به اشتغال نشده که با خارج کردن این موارد، آمار اشتغال ایجادی به عدد ۲ میلیون و ۷۲۱ هزار نفر رسیده که منطبق با راستی آزمایی و صحتسنجی بوده است.
به گفته وی طی این مدت حدود ۷۰۰ هزار تماس تلفنی با کسانی که برایشان شغل ایجاد شده به ثبت رسیده و نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر نظارت میدانی انجام گرفته است.
اشتغال ایجاد شده در سامانه بر اساس کد ملی افراد است و امکان تکرار وجود ندارد و مشخصات هر کد ملی بر اساس هویت شغلی و منطقه جغرافیایی در سامانه رصد ثبت میشود.
نظارت بر حوزه اشتغال و سیاستگذاری دو هدف عمده راهاندازی سامانه رصد اشتغال است که سبب میشود در عین اینکه نظارت بهتری بر حوزه اشتغال صورت گیرد، با توجه به آمار و اطلاعات موجود در سامانه، سیاستگذاری مطلوبی در حوزه اشتغال را شاهد باشیم.
به گزارش مادوند، سامانه رصد اشتغال برای نخستین بار در دولت سیزدهم شکل گرفت تا افراد جویای کار با ثبتنام درآن درخواست خود را برای دریافت شغل مناسب اعلام کنند.فرصتهای شغلی موجود به طور روزانه در سامانه رصد میشوند تا ضمن فراهم کردن فرصت شغلی برای کارجویان و در دسترس بودن اطلاعات، بهرهبرداری مطلوب از نتایج آمارگیری در برنامهریزیها و سیاستگذاریها صورت گیرد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه