همزمان با بالا گرفتن تنشها در مرز اوکراین و افزایش احتمال وقوع حمله نظامی روسیه به اوکراین، بسیاری از کشورهای اروپایی و متحدان آمریکا از همه اتباع خود خواست سریعا اوکراین را ترک کنند.
به گزارش مادوند به نقل از رویترز، وزارت امور خارجه انگلیس، در بیانیهای در این خصوص هر چند اعلام کرد که سفارت بریتانیا در اوکراین همچنان باز خواهد بود اما در عین حال تاکید کرد قادر به ارائه خدمات کنسولی به صورت حضوری نخواهد بود.
دولت آلمان نیز امروز ضمن اعلام کاهش تعداد کارمندان سفارتش در کییف در سایه تنشها پیرامون اوکراین گفت، سفارت برلین در کییف به کار خود ادامه خواهد داد اما کارمندانش را کاهش میدهد.
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان توییت کرد، کشورش تصمیم گرفته کنسولگری خود در منطقه دونتسک را از شهر دنیبرو در شرق اوکراین به شهر لفیف در غرب ببرد.
این وزیر اشاره کرد، این کشور مقرر کرد این تدابیر را برای حفظ جان دیپلماتها و منع پیامدهای درگیری در اوکراین است.
او افزود: نشستی در مقر وزارت خارجه آلمان با طرفهای امنیتی برای اجرای این دستورات برگزار شده است.
دولت نروژ هم در توصیهای مشابه از تمام شهروندانش که در اوکراین حضور دارند خواست به دلیل «وضعیت جدی و غیرقابل پیشبینی» هرچه سریعتر این کشور را ترک کنند. وزارت خارجه نروژ همچنین به تمام نروژیها توصیه کرد که از رفتن به مناطقی نزدیکتر از ۲۵۰ کیلومتری مرز اوکراین و روسیه پرهیز نمایند. این وزارتخانه همچنین تاکید کرده است که شهروندان نروژی جز به مینسک، به هیچ شهر دیگری در بلاروس سفر نکنند.
استرالیا و نیوزیلند هم از شهروندان خود خواستند هر چه سریعتر اوکراین را ترک کنند.
وزارت خارجه نیوزیلند روز شنبه از همه نیوزیلندیهای ساکن اوکراین خواست در واکنش به تشدید تنشها بین روسیه و اوکراین فوراً این کشور را ترک کنند.
وزارت امور خارجه نیوزیلند در بیانیهای اعلام کرد: نیوزیلند نمایندگی دیپلماتیک در اوکراین ندارد و بنابراین توانایی دولت برای ارائه کمک کنسولی به نیوزیلندیها در اوکراین بسیار محدود است. وضعیت امنیتی در اوکراین ممکن است در کوتاهمدت تغییر کند و نیوزیلندیها نباید برای تخلیه در این شرایط به حمایت تکیه کنند.
این درحالی است که پیتر استانو، نماینده سرویس خارجی اتحادیه اروپا، در یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل گفت: اتحادیه اروپا به طور معمول به کار خود در اوکراین ادامه میدهد و در حال حاضر شهروندان خود را از آنجا تخلیه نمیکند.
استانو افزود: هر کشور معیارهای خاص خود را برای تصمیم گیری در مورد تخلیه شهروندانش دارد. ما به انجام تمام عملیات خود در اوکراین ادامه میدهیم.
استانو تاکید کرد که اتحادیه اروپا به طور منظم وضعیت را در محل ارزیابی میکند.
وزارت امور خارجه ترکیه هم از شهروندان خود خواست از سفر به مناطق مرزی شرق اوکراین خودداری کنند.
وزارت امور خارجه ترکیه با انتشار بیانیهای به شهروندان خود توصیه کرد که در صورت عدم ضرورت از سفر به مناطق مرزی شرق اوکراین خودداری کنند.
در بیانیه فوق از شهروندان کشور خواسته شده تمام تدابیر ممکن را برای امنیت خود اتخاذ کنند و قبل از سفر ضروری به اوکراین با سفارت ترکیه در کییف تماس بگیرند.
همزمان رژیم صهیونیستی به دنبال تنشهای موجود میان اوکراین و روسیه، از تمامی شهروندانش خواست از سفر به اوکراین پرهیز کنند، همچنین این رژیم دستور خروج خانوادههای دیپلماتهایش از اوکراین را صادر کرد.
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد؛ به دلیل افزایش تنشها و پیچیدگی اوضاع در اوکراین، تمامی شهروندان حاضر در اوکراین در سریعترین زمان ممکن از این کشور خارج شوند.
همینطور در این بیانیه آمده است که شهروندان اسرائیلی حاضر در اوکراین، از نزدیکی به مناطق تنش جدا خودداری کنند.
براساس این بیانیه، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، از شهروندانی که قصد سفر به اوکراین را دارند، خواسته سفر خود را به دلیل اوضاع آن کشور به تاخیر بیندازند.
همچنین این وزارتخانه تصمیم گرفت خانوادههای دیپلماتهای اسرائیلی را از کییف خارج کند.
وزارت امور خارجه اردن هم با هشدار به اردنیهای ساکن اوکراین از آنها خواست برای درخواست کمک در موارد اضطراری میتوانند با سفارت اردن در آنکارا از طریق خط تلفن، دفتر فرهنگی اردن در کیف یا مرکز عملیات این وزارت تماس بگیرند.
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان اردن نیز به نوبه خود اعلام کرد که در حال پیگیری وضعیت جامعه اردن در اوکراین با توجه به بحران روسیه و اوکراین است.
همچنین امارات، کویت و عراق امروز از شهروندان خود خواستند سفر به اوکراین را به تاخیر بیندازند. سفارت امارات توضیح داد: مصرانه از شهروندان میخواهد در حال حاضر به اوکراین سفر نکنند. این سفارت از تمام شهروندان که در اوکراین هستند خواست با سفارت در تماس باشند.
وزارت خارجه کویت نیز در بیانیهای از شهروندان که تمایل به سفر به اوکراین دارند، خواست سفرشان را به تعویق بیندازند. این وزارتخانه از شهروندانی که در اوکراین هستند خواست فورا خاک این کشور را ترک کنند.
همچنین وزارت خارجه عراق از اتباع خود در اوکراین خواست خاک این کشور را ترک کرده و به این کشور سفر نکنند. این وزارتخانه این هشدار را در نتیجه وضعیت استثنایی اوکراین صادر کرده است. این وزارتخانه همچنین از کارمندان سفارت عراق خواسته از مرخصی سالانه استفاده کنند و به کشور بازگردند.
سفارت عربستان در اوکراین هم از تمام شهروندان خود خواست سفر به اوکراین را در شرایط حاضر به تعویق بیندازند.
این سفارتخانه افزود: تمام شهروندان موجود در اوکراین باید فورا با سفارت تماس بگیرند تا ترتیب خروجشان از کییف داده شود.
همچنین وزارت خارجه لبنان دربیانیهای با بیان اینکه اوضاع اوکراین را دنبال میکند از اتباع لبنانی که در اوکراین هستند خواست جانب احتیاط و هشدار را در نظر بگیرند.
این وزارتخانه ضمن اعلام شماره تلفنهایی از اتباع خود خواسته در صورت نیاز با این شمارهها تماس بگیرند.
کره جنوبی هم اتباع خود را از سفر به تمام مناطق اوکراین منع کرد و از افرادی که در آنجا اقامت دارند خواسته است که فوراً در بحبوحه تنشها خارج شوند.
به گفته وزارت امور خارجه، هشدار سفر سطح ۴، بالاترین در سیستم چهار لایه، قرار است از یکشنبه اعمال شود. کره جنوبی در اواخر ژانویه توصیه سطح ۳ را در مناطق جنوبی، شرقی و شمالی اوکراین صادر کرده بود
این وزارتخانه در بیانیه ای گفت: «کره جنوبی هایی که در حال حاضر در آنجا اقامت دارند باید فوراً از طریق پروازهای موجود به کشورهای امن ثالث یا کره جنوبی تخلیه شوند.» و افزود کسانی که قصد سفر به اوکراین را دارند نیز باید سفرهای خود را لغو کنند. این وزارتخانه افزود: تعداد اتباع کره جنوبی که در حال حاضر در اوکراین اقامت دارند، ۳۴۱ نفر است که شامل کارکنان سفارت سئول نیز می شود.
این هشدارها پس از آن صادر شد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که روسیه میتواند در هر زمانی به اوکراین حمله کند.
پیشتر جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده از تمام شهروندان آمریکا خواسته بود تا طی ۴۸ ساعت آینده از اوکراین خارج شوند. مقامهای دولت آمریکا میگویند که طبق برآوردهای اطلاعاتی واشنگتن، روسیه به احتمال زیاد به اوکراین حمله خواهد کرد.
با بالا گرفتن شرایط بحرانی در مرز با اوکراین و نگرانیها در خصوص راه افتادن یک جنگ در منطقه، گروهی دیگر از کشورها از جمله هلند نیز توصیههایی مشابه به شهروندان خود داشته و از آنها خواستهاند از اوکراین خارج شوند.
دولت روسیه همواره برنامهریزی برای حمله به اوکراین را رد کرده اما در عین حال حضور چند ماهه حدود ۱۰۰ هزار نیروی روس در نزدیکی مرز با اوکراین، نگرانیها از وقوع حمله ناگهانی از سوی روسیه به اوکراین را افزایش داده است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه