بزرگترین چالش‌های بشری در قرن۲۱ چیست؟
20 اسفند 1400 - 9:14
شناسه : 48217
0

هماهنگ‌کننده ارشد مرکز سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه گفت: بزرگ‌ترین چالش بشری در قرن ۲۱، تغییر اقلیم و رشد بی‌رویه مناطق شهری است و در آخرین جمع‌بندی‌های جهانی مخاطرات بیولوژیکی مانند کووید-۱۹ نیز اضافه شد. به گزارش مادوند، مصطفی محقق در مراسم افتتاحیه مرکز بین‌المللی مطالعات تاب‌آوری شهری […]

ارسال توسط :
پ
پ

هماهنگ‌کننده ارشد مرکز سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه گفت: بزرگ‌ترین چالش بشری در قرن ۲۱، تغییر اقلیم و رشد بی‌رویه مناطق شهری است و در آخرین جمع‌بندی‌های جهانی مخاطرات بیولوژیکی مانند کووید-۱۹ نیز اضافه شد.

به گزارش مادوند، مصطفی محقق در مراسم افتتاحیه مرکز بین‌المللی مطالعات تاب‌آوری شهری پژوهشکده سوانح طبیعی  که  ظهر امروز برگزار شد، به بیان مباحثی پیرامون مفهوم تاب‌آوری، ریسک‌ها و تهدیدهای شهری و نیز رابطه علوم، سیاست‌گذاری و اقدام پرداخت و گفت: اولویت اول ایجاد تاب‌آوری این است که مردم، جوامع و کشورها بتوانند باقی بمانند و بعد از این که این بقا ایجاد شد، ریسک‌های موجود و محتمل کاهش پیدا می‌کند و نهایتاً به توسعه اجتماعی و اقتصادی کمک می‌کند. بنابراین، تاب آوری یک هدف مستقل و نهایی نیست. تاب آوری علاوه بر مسائل کالبدی، کاربردی نیز است؛ تاب آوری برای کاهش ریسک است و کاهش ریسک برای توسعه اجتماعی و اقتصادی ضروری است.

وی با بیان اینکه برابر آخرین آمارها حدود  ۵۵ درصد جمعیت دنیا در مناطق شهری ساکن هستند، گفت: طبق تخمین‌های انجام‌شده تا سال ۲۰۵۰، میزان سکونت جمعیت در شهرها به ۶۸ درصد خواهد رسید. این تغییرات با ریسک‌ها و تهدیدات زیادی همراه است که از جمله آن می‌توان به ایجاد سکونتگاه‌های غیررسمی و به ویژه حاشیه‌نشینی اشاره کرد.

وی  به لزوم توجه به رابطه منطقی میان علوم، سیاست‌گذاری و اقدام اشاره کرد و گفت: این رابطه  به اندازه کافی ایجاد نشده است؛ بنابراین ابتکاراتی مانند مرکز بین‌المللی مطالعات تاب‌آوری شهری می‌تواند شکاف میان این سه بعد را پر کند؛ که امیدوارم با تلاش‌های دکتر گرکانی و همکاران پژوهشکده سوانح طبیعی و حمایت سازمان‌های ذی‌ربط بتوانیم شاهد حرکت یکپارچه علوم، سیاست‌گذاری و اقدام باشیم تا تحولات مثبتی رخ دهد.
همچنین علی اشرف مجتهد شبستری،  رئیس دفتر هماهنگی سازمان ملل متحد برای امور بشردوستانه نیز در این مراسم با قدردانی از نتایج طرح تدوین لوایح، آیین‌نامه‌های اجرایی و تصویب‌نامه‌های قانون مدیریت بحران کشور گفت: ما از نظر قانون مشکل زیادی نداریم و باید تلاش کنیم که این زحمات در اجرا نتیجه دهد که بدون هماهنگی بخش‌های اجرایی و علمی و سیاست‌گذاری میسر نخواهد شد.
وی با بیان اینکه تغییرات اطلاعات از جمله نواقصی است که باید بدان توجه شود گفت: بحث نیازسنجی در بلایا نیز بسیار ضعیف است.
انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

WeCreativez WhatsApp Support
همکاران ما آماده دریافت نکته نظرات ، پیام و اخبار شما هستند.
با ما در تماس باشید ...👋