معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: در این برهه و اگر نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر خود را برای جلوگیری از بروز خشونت و مبارزه با نابرابریها، جنگ و تحریم درگیر نکند، خسارت بیشتری به جهان بشریت وارد میشود.
به گزارش مادوند به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلالاحمر، معاون اجرایی رئیس جمهور در مراسم گرامیداشت یکصد سالگی جمعیت هلالاحمر ایران اظهار کرد: خوشحالم که در جمع دوستان و همکاران نوعدوست و بشردوست حضور دارم که به همت بزرگ مردی انساندوست بهنام “هانری دونان” پایهریزی شده و در طول ۱۶۰ سال فعالیت خود برای مصیبت دیدگان ناشی از سوانح و همچنین مصدومان ناشی از جنگ و خشونت، خدمات بزرگی به جهان بشریت ارائه کرده است.
مرتضوی با بیان اینکه در روزگار کنونی متاسفانه شعله های جنگ و خشونت در گوشه و کنار جهان زبانه می کشد گفت: ناعدالتی، توزیع ناعادلانه ثروت و قدرت، عدم احترام به عقاید و ارزشها، توسل به شیوه های خشونت آمیز، توسعه طلبی و زیاده خواهی، همه و همه زمینههای بروز جنگ و مخاصمه را در بسیاری از مناطق به وجود آورده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور در این مراسم با تاکید بر تداوم تلاش صلح جویانه جمعیتهای ملی صلیب سرخ و هلالاحمر برای زدودن تلخی خشونت در دنیا گفت که محوریت صلح باید دراندیشه، گفتار اجتماعی و در رفتار جمعی به کار گرفته شود.
وی با اشاره به وجود ریشههای نابرابریهای اجتماعی به خصوص در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا که منجر به بروز مخاصمات مسلحانه شده، افزود: این مخاصمات موجب شده است زندگی بسیاری از مردم در کشورهای فلسطین، سوریه، یمن، عراق، لیبی و حتی افغانستان تحت تاثیر شرایط کنونی، بیثباتی و رنج را تجربه کند و سختی های مضاعفی را هم به مردم تحمیل کند.
مرتضوی با تاکید بر همراهی نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر به عنوان بزرگترین سازمان بشردوستانه با مردم ستمدیده در این شرایط بغرنج گفت: نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر به عنوان بزرگترین سازمان بشردوستانه با شبکهای در ۱۹۲ کشور جهان و با در اختیار داشتن میلیونها داوطلب که نیمی از آنان را جوانان عضو نهضت تشکیل میدهند و نیز با برخورداری از اصول واحد و نشان هایی که مورد احترام همگان است دارای جایگاه و ویژگی ممتازی است.
وی افزود: این جایگاه نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر به شما این امکان را میدهد که به بهترین نحو و با مقبول ترین شیوه در معادلات صلح جویانه بین اقوام و ملل مختلف در سطل ملی و بین المللی به فعالیت بپردازید و تلاش میکند راه حل مناسبی برای برطرف کردن چالش ها نیز فراهم کند.
معاون اجرایی رئیس جمهور تصریح کرد: اصول بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر سازگاریهای فراوانی با سرشت انسانی و همچنین تربیت دینی و معنوی در هر جامعه سالمی دارد، همانطور که در آئین و فرهنگ ما، عبادت بهجز خدمت خلق نیست و شکرانه بازوی توانا، به گرفتن دست ناتوان است.
مرتضوی بیان کرد: در این همایش، صد سالگی یکی از اعضای نهضت را به جشن می نشینید که در این سرزمین طعم تلخ جنگ، تحریم و بی عدالتی را با تمامی مصائب و عوارض آن چشیده است، بنابراین نقش شما در تلاش صلح جویانه جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر بسیار اساسی و حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران همانند سایر جمعیتهای ملی عضو نهضت بین المللی، هدفی مقدس را باور دارد گفت: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در فضایی سرشار از انسانیت، عشق، امنیت، آرامش و مهرورزی، امدادرسانی در عرصه ملی و بین المللی را محدود به مناطق و بحران های خاص نکرده و کمک به آسیب دیدگان در سایر کشورها را به دست فراموشی نسپرده است.
مرتضوی با بیان اینکه اهتمام به شکل گیری و تقویت نهادهای مردمی و جوامع محلی در همه سطوح از جمله مسائل مهم امروز و فردای سازمان های بشردوستانه است تاکید کرد: پیشبرد هر تحول بزرگی نیاز به مشارکت فعال آحاد شهروندان مسئول آن جامعه دارد، بنابراین باید برای شکل گیری نهادهای مدنی در سطوح اجتماعی جهت رفع آلام ومشکلات جوامع اولویت خاصی قائل بود.
معاون اجرایی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه آموزش در باب نیازهای اساسی و عاجل جامعه و جهان امروز فزاینده تواناییهای هر جامعهای است، گفت: برای کاهش مخاطرات فراروی انسان ها و جوامع، باید تهدید ها را از اذهان عمومی زدود و برای تحقق آن، به آموزش بهای لازم را داد.
وی همچنین تاکید کرد: نهادهای بشردوستانه در حال حاضر می توانند با زدودن جنگ و خشونت از ذهن و زبان افراد به توسعه فرهنگ صلح و کاهش احتمال بروز جنگ و خشونت مبادرت ورزند. بر این اساس محوریت صلح باید دراندیشه، در گفتار اجتماعی و در رفتار جمعی به کار گرفته شود.
مرتضوی خطاب به اعضای نهضت بین المللی جمعیت های صلیب سرخ وهلال احمر گفت: شما به همراه دولت های حامی فعالیت های بشردوستانه، نقش تاثیر گذاری بر روابط و ارتباطات بین المللی دارید، به همین دلیل نقش تک تک ما در تلاش های صلح جویانه، تقویت دوستی و رفع تبعیض ها بسیار اساسی و حائز اهمیت است.
معاون اجرایی رئیس جمهور در پایان تاکید کرد: باید بیاموزیم و بپذیریم اشتراکات انسانها، اقوام و قبایل نژادی و فرهنگی بیش از اختلافات آنها بوده و بخشی از اختلافات هم ناشی از تنوع فطرت و خلقت است که بخشی از آن را هم با روابط سازنده باید به تفاهم رسید، در این مسیر سازمان های بشردوستانه الگویی موفق هستند و امید دارم در راه بزرگ انساندوستی و در وظیفه خطیر خدمت به همنوع همواره موفق و سربلند باشید.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه