مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با بیان اینکه مصرف آب به صورت استاندارد در کشور ۱۵۰ لیتر برای هر فرد در شبانه روز است، گفت: مصرف آب در استان ما ۲۰۰ لیتر در شبانه روز برای هر نفر برآورد شده است، یعنی هر فرد ۵۰ لیتر آب اضافی از استاندارد کشوری مصرف می کند.
به گزارش مادوند ،علیرضا ایمانلو با بیان اینکه امروزه مردم باید راهکارهای کاهش مصرف آب در منازل را جدی بگیرند، اظهار کرد: آب سرمایه ی با ارزش ملی و حیاتی است که با قیمت ناچیزی به مردم ارائه می شود، هر فرد باید آن را به صورت اصولی و استاندارد مصرف کند.
وی بیان کرد: ۵۰ لیتر آب مصرفی مردم استان به صورت هدر رفت بوده، یعنی هر فرد برای شستن ظرف، حیاط خانه، دست و صورت و آب خوری و … مقداری از آن را به صورت هدر رفت از دست می دهد.
وی تاکید کرد: اگر مردم استان با راهکارهای ساده در مصرف آب، حداقل ۱۰ درصد صرفه جویی کنند با بحران آب مواجه نخواهیم شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه با فرا رسیدن فصل تابستان همه شهروندان باید راهکارهای کاهش میزان مصرف آب را به کار گرفته و از هدر رفت آب در موارد غیر ضروری جلوگیری کنند، افزود: طبیعتا در فصل گرما میزان مصرف آب بالا می رود به همین دلیل از مردم خواستار مصرف اصولی و استاندارد آب در این فصل هستیم.
وی افزود: متاسفانه قسمت اعظمی از آب در مصارف خانگی مربوط به استحمام، شست و شوی لباس، دست و صورت و … به هدر می رود، افراد زمانی که دوش می گیرند، آب زیادی مصرف می کنند که برای رفع این مشکل باید از دوشهای کممصرف یا نصب محدودکنندههای جریان روی خط ورودی استفاده کنند.
وی از توزیع شیرهای کاهنده ی مصرف آب در استان، خبر داد و گفت: شاید اثربخشترین و کمهزینهترین کار در راستای کاهش مصرف آب، مجهز کردن شیرآلات به درفشانهای کاهنده مصرف آب است، هزینه ی شیرهای کاهنده ها نیز بر روی قبض های مردم اعمال می شود.
ایمانلو با بیان اینکه امروزه آب به عنوان سرمایه ی ملی به راحتی در اختیار ما قرار می گیرد، گفت: باید سعی کنیم در زندگی روزمره ی خود و در هر زمینه آن را به صورت استاندارد، مدیریت شده و اصولی مصرف کنیم.
وی افزود: برخی از افراد در حین آب خوردن، ساعتها شیر آب را برای خنک شدن آب، باز میگذارند در حالی که با ساده ترین روش ها مانند استفاده از یخ کوچکی می توانند آب را خنک کنند، یا آبیاری درختان باغچه باید به صورت اصولی و در ساعات شب انجام شود.
وی با اشاره به اقدامات فرهنگی شرکت آب و فاضلاب در راستای کاهش مصرف آب، خاطرنشان کرد: ساخت کلیپهای کوتاه و پخش آن در صدا و سیما و اقداماتی مانند برنامه ی فرهنگی خانه تکانی برای عید با هدف حفظ این سرمایه ی ملی انجام شده است. معتقدم برنامه های فرهنگی در راستای کاهش صرف آب در بین مردم باید در سطح کلان کشور به صورت نمادین اجرایی شود.
وی در بخش دیگر سخنان با بیان اینکه تمامی تصفیه خانه های شهری استان در اختیار شرکت آب و فاضلاب استان بوده و تنها راهبری آن به شرکت های خصوصی واگذار شده است، افزود: افراد زیر نظر شرکت های خصوصی در تصفیه خانه ها حقوق و مزایای خود را دریافت می کنند و کارگران نیز با شرکت خصوصی سرو کار دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با بیان اینکه فرآیند بهداشتی تصفیه ی آب در تصفیه خانه ها توسط وزات نیرو و بهداشت کنترل می شود، یادآور شد: آب های تصفیه شده ی استان در مقایسه با آب اقصی نقاط کشور از کیفیت خوبی برخوردار است و اگر کوچکترین مورد غیر بهداشتی در تصفیه خانه ها مشاهده شود، بهداشت و شرکت آب و فاضلاب قطعا با آن برخورد میکنند البته ما به هیچ وجه اجازه نمی دهیم کسی در چنین کار حساسی سلامتی مردم را به خطر بیاندازد.
وی با بیان اینکه تعداد تصفیه خانه های کوچک و بزرگ در استان ما زیاد است، افزود: از جمله تصفیه خانههای بزرگ استان دو تصفیه خانه نهند و زرینه رود برای تامین آب شرب تبریز و تصفیه خانهی مراغه، هشترود، اهر و مرند برای تامین شرب آب استان فعالیت می کنند.
وی یادآور شد: خوشبختانه وضعیت بارندگی در استان ما نسبت به سال های گذشته تقریبا مطلوب بوده ولی هنوز هم با کمبود بارندگی مواجه هستیم، اگر مردم در مصرف آب دقت کافی نداشته باشند ممکن است استان ما نیز در آینده ای نه چندان دور دچار بحران آب شود.
ایمانلو ادامه داد: در فصل تابستان، زمانی که درجه ی هوا به ۴۰ درجه سانتی گراد می رسد اگر در مصرف آب صرفه جویی نکنیم طبیعتا شبکه و تصفیه خانهها با کشش محدود خود دچار مشکل می شوند.
ثبت دیدگاه