برخی منابع فلسطینی اعلام کردند که گروههای فلسطینی برای اجرای خواستههایشان تا اواسط ژانویه آتی به میانجیها مهلت دادند.
به گزارش مادوند، روزنامه العربی الجدید امروز (یکشنبه) به نقل از برخی منابع فلسطینی در غزه نوشت، در صورتی که میانجیها موفق نشوند اشغالگران اسرائیلی را به سمت برقراری آرامش، بازسازی نوار غزه و بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی فلسطینیها سوق دهند، گروههای فلسطینی برای آغاز تنشی تدریجی با یکدیگر توافق دارند.
به گفته این منابع، گروههای فلسطینی به میانجیها برای اجرای خواستههایشان تا اواسط ژانویه آتی مهلت دادند.
در حالی که رسانههای رژیم صهیونیستی به تازگی در خبرها و گزارشهای خود پرونده بازسازی نوار غزه را به مساله آزادی چهار اسرائیلی بازداشت شده توسط حماس در غزه مرتبط میدانند اما برخی منابع در مقاومت فلسطین با رد این موضوع تاکید کردند: این ارتباط دیگر وجود ندارد و دیگر بازگشتی به آن وجود ندارد.
مقاومت تقریباً هر روز با آزمایشهای راکتی خود که به تازگی به شکلی چشمگیر افزایش یافتهاند، پیامهای شدید اللحنی را برای اشغالگران اسرائیلی میفرستد، در واقع مقاومت تقریبا هر روز یک یا چند موشک را به صورت آزمایشی به سمت دریای غزه شلیک میکند. این موشکها در کنار مساله فنی که هدف از آن بررسی برد و میزان ارتقای آنها است، حامل پیامهایی برای اشغالگران هستند.
با استمرار محاصره کامل اسرائیل بر نوار غزه و تاخیر در بازسازی ویرانیهای ناشی از جنگ چهارم که مه گذشته زیرساختهای اصلی، برجها و خانههای فلسطینیها هدف قرار گرفتند، تحولات موجود حاکی از این است که اگر میانجیها موفق نشوند شکاف میان مقاومت و رژیم اشغالگر اسرائیلی را پر کنند، نوار غزه یک مرحله تنش و درگیری را پیش رو دارد.
در حالی که میانجیها در اجرای پروژه به حرکت درآوردن پروندههای باقی مانده شکست خوردند و با توجه به توجیههایی که رهبری مقاومت در غزه را قانع نکرد، احتمال بروز تنش رو به افزایش است.
میانجیها بیش از هر چیز از ضعف کابینه فعلی اسرائیل و مشکلاتش در اتخاذ تصمیمات حساس و مهم چه در مورد امضای قرارداد تبادل اسرا و چه حرکت در مسیر توافقهای قبلی که راهپیماییهای بازگشت را به دنبال داشتند، صحبت میکنند.
تهدیدهای اخیر جنبش حماس به افزایش تنش، اگرچه بحرانهای غزه را حل نکردند، اما مصر و طرفهای بینالمللی را به نوار غزه کشاندند که مهمترین آنها سفر هیات امنیتی مصر به غزه و تل آویو و تلاش برای تثبیت آرامش و تحقق خواستههای فلسطینیها بود.
از نگاه حماس، با توجه به بحرانی شدن وضعیت معیشتی انسانی و اقتصادی در نوار غزه، تنش نظامی آخرین گزینهای است که احتمال دارد در پیش گرفته شود اما در صورتی که خواستههای این جنبش در مورد بازسازی غزه و بهبود شرایط اقتصادی بیش از دو میلیون فلسطینی در این منطقه محقق نشوند، برای یک تنش تدریجی برنامهریزی میکند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه