برنامه جهانی غذا فعالیتش را در سراسر استان دارفور شمالی واقع در سودان و در پی حملات اخیر علیه انبارهای غذای این نهاد بینالمللی در حالی متوقف کرده که این تصمیم بر روی دو میلیون نفر از ساکنان محلی تاثیر میگذارد.
به گزارش مادوند، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این نهاد بینالمللی در بیانیهای اعلام کرد، تمامی سه انبار آن در منطقه هدف حمله قرار گرفته و غارت شدهاند. بیش از ۵۰۰۰ متریک تن مواد غذایی به سرقت رفته است.
اخیرا، برنامه جهانی غذا گفته بود که گروه مسلح ناشناسی به یکی از انبارهای آن در “الفاشر”، مرکز استان دارفور شمالی حمله کردهاند. در واکنش به این اقدام هم مقامهای محلی در سراسر استان منع آمد و شد برقرار کردهاند.
این نهاد کمک رسان بینالمللی همچنین اعلام کرد، حملات تا اوایل روز پنجشنبه ادامه داشت و صدها غارتگر به انبارهای برنامه جهانی غذا در منطقه حمله کرده و مواد غذایی را به یغما بردند.
“دیوید بیسلی”، مدیر اجرایی این نهاد بینالمللی نیز گفت: این سرقت باعث شد تا قریب به دو میلیون نفر از ساکنان که نیاز به مواد غذایی و تغذیه دارند نتوانند به آن دسترسی داشته باشند. این اقدام از سوی این گروه غارتگر نه تنها یک پسرفت در عملیات ما در سراسر سودان است بلکه برای کارمندان ما نیز خطرآفرین است و توانمندی ما را برای ارسال و توزیع کمکهای مورد نیاز به خانوادههایی که بیشتر در معرض آسیب هستند، متزلزل میکند.
برنامه جهانی غذا همچنین اعلام کرد، این نهاد بینالملل نمیتواند کمکها را از سایر بخشهای این کشور شرق آفریقا به سمت انبارهای غارت شده و بدون به خطر انداختن نیازهای سودانیهای آسیبپذیر ساکن دیگر استان های این کشور برساند.
بر اساس اعلام این نهاد، سودان یکی از فقیرترین کشورها در جهان است و قریب به ۱۱ میلیون تن از مردم این کشور در سال ۲۰۲۲ به شدت نیاز به امنیت غذایی و کمکهای معیشتی دارند.
این آژانس کمک رسان همچنین به مقامهای سودان تاکید کرد تا انبارهای به غارت رفته را احیا کرده و امنیت و ایمنی برنامه جهانی غذا در دارفور شمالی را تضمین کنند.
روز پنجشنبه، همچنین آژانس خبری دولتی این کشور آفریقایی گزارش کرد که یکسری از مظنونان در ارتباط با غارت این انبارهای غذا دستگیر شدهاند.
تصمیم برنامه جهانی غذا در توقف عملیاتش در دارفور شمالی در میانه درگیریهای سیاسی در این کشور در پی کودتای نظامی اکتبر ۲۰۲۱ اتخاذ شده است. روز پنجشنبه همچنین چهار تن در اعتراضات مخالف کودتا در حالی کشته شدند که نیروهای امنیتی سودان به سمت معترضان گاز اشک آور شلیک و از مهمات واقعی برای متفرق کردن معترضان استفاده کردند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه