آلمان امروز جمعه ۳۱ دسامبر سه نیروگاه از ۶ نیروگاه هستهای خود را برای همیشه تعطیل میکند تا گامی دیگر در راستای تکمیل خروج این کشور از انرژی هستهای بردارد.
به گزارش مادوند، این کشور که چند سالی است به صورت پررنگتر بر انرژیهای تجدیدپذیر متمرکز شده، تلاشهای گستردهای را برای پایان دادن به استفاده از انرژی هستهای در دستور کار قرار داده است.
پس از تخریب و ذوب شدن راکتورهای فوکوشیمای ژاپن در سال ۲۰۱۱ میلادی بر اثر وقوع زلزله و سونامی در این کشور که از آن تحت عنوان بدترین فاجعه هستهای در جهان از زمان واقعه چرنوبیل به بعد یاد میکنند، برلین تصمیم گرفته تا سرعت خروج تدریجی خود از انرژی هستهای را افزایش دهد.
به گزارش یورو نیوز، راکتورهای بروک دورف، گرونده و همچنین گاندمینگن از امروز و در آخرین روز سال ۲۰۲۱ میلادی پس از ۳۵ سال فعالیت، برای همیشه خاموش میشوند. همچنین سه نیروگاه هستهای دیگر این کشور قرار است تا پایان سال ۲۰۲۲ به فعالیت خود پایان دهند و خاموش شوند.
حذف تدریجی انرژی هستهای اقدامی غیرقابل بازگشت برای بزرگترین اقتصاد اروپا به شمار میرود، آنهم در شرایطی که این کشور همچون دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا با چالش جدی افزایش قیمت انرژی مواجه است. با این حال برلین همچنان به اجرای اهداف بلندپروازانه خود برای مقابله با تغییرات اقلیمی و گامهایی که در این مسیر باید مد نظر قرار گیرد، پایبند است.
کرستین آندره، رئیس انجمن صنعت انرژی BDEW میگوید برای صنعت انرژی آلمان، حذف انرژی هستهای نهایی شده است. تخمینهای اولیه انجمن صنعت انرژی آلمان نشان میدهد که ۶ نیروگاه هستهای این کشور در حدود ۱۲ درصد از برق تولیدی در سال ۲۰۲۱ این کشور را تامین کردهاند. این در حالیست که سهم انرژیهای تجدیدپذیر تقریبا ۴۱ درصد بوده و زغال سنگ کمتر از ۲۸ درصد و گاز نیز ۱۵ درصد از انرژی مورد نیاز آلمان در سال جاری میلادی را تامین کرده است.
آلمان قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ از طریق توسعه زیرساختهای انرژی بادی و خورشیدی، تا ۸۰ درصد از نیازهای برقی خود را با انرژیهای تجدیدپذیر تامین کند.
دولت جدید، که قصد دارد تلاشهای حفاظت از محیط زیست را افزایش دهد، در توافقنامه ائتلافی خود از کنارهگیری تدریجی دولت انرژی هستهای حمایت کرد. گروههای محیط زیستی از این اقدام دولت استقبال کردهاند اما در عین حال هشدار دادهاند که سال ۲۰۲۲ پایان واقعی دوره هستهای در این کشور نیست.
آرنه فلرمن، مدیر گروه زیست محیطی BUND، در این خصوص به خبرگزاری رویترز میگوید: «ما باید بگوییم که هنوز هم کارخانههای غنیسازی اورانیوم در آلمان مانند گرونائو وجود دارد. همچنین یک رآکتور تحقیقاتی در گارچینگ وجود دارد که هنوز با اورانیوم درجهبندی تسلیحاتی کار میکند. در نتیجه تا زمانی که این مراکز به فعالیت خود ادامه دهند، همچنان به پایان واقعی انرژی هستهای در آلمان نرسیدهایم.»
کل هزینههای برچیدن این نیروگاهها حدود ۱.۲۵ میلیارد دلار برای هر یک از این نیروگاهها برآورد شده است. پیشبینی میشود تخریب کامل نیروگاههای هستهای آلمان تا سال ۲۰۴۰ میلادی انجام خواهد شد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه