فرستاده آمریکا به لیبی با اشاره به اینکه تشکیل کشور قدرتمند لیبی در راستای منافع مردم این کشور، منافع همسایگان آن و به طور گستردهتر منافع منطقه و نیز منافع آمریکا خواهد، تاکید کرد: آمریکا از کاندیداتوری هیچ چهرهای حمایت نکرده و مخالف هیچ چهرهای هم نیست.
به گزارش مادوند، ریچارد نورلند، فرستاده آمریکا به لیبی درباره موضعگیری دولت آمریکا نسبت به تحولات اخیر لیبی در پی تعویق انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، به روزنامه الشرق الاوسط چاپ عربستان گفت: دوره فعلی لیبی در واقع دوره محک زدن حسن نیت رهبران این کشور است که مدعی پایبندی به انتخابات هستند.
نورلند اظهار کرد: اوضاع سیاسی در لیبی پیچیده است و تعیین دقیق دلایل آن برای ناظران خارجی نیز دشوار است، به نظر من به عنوان یک ناظر حضور دیرهنگام برخی چهرهها در انتخابات نگرانیهایی را درباره آغاز خشونتها ایجاد کرد و همین نگرانیها دستکم موجب توقف موقت روند انتخابات شد.
فرستاده آمریکا به لیبی در ادامه تاکید کرد: کمیسیون ملی انتخابات از نظر فنی برای برگزاری انتخابات در تاریخ مقررش آماده بود اما فعالیت آن متاسفانه به دلیل کاندیداتوریهای متناقض مختل شد و برخی از طرفها از این فرصت برای به تعویق انداختن انتخابات استفاده کردند.
این دیپلمات آمریکایی گفت: فرار چهرههای سیاسی لیبی از قبول مسؤولیت اعلام خبر تعویق انتخابات، به دلیل ترس آنها از واکنش مردم، نشان میدهد که تصمیم آمریکا برای حمایت از برگزاری انتخابات در تاریخ مقرر آنگونه که برخی میگفتند، تصمیمی ساده و یا برداشتی اشتباه از فضای سیاسی و امنیتی لیبی نبود و این چهرهها در مسؤولیت آنچه رخ داد، سهیم هستند.
او تاکید کرد: این لیبیاییها بودند که تاریخ انتخابات را تعیین کردند و آمریکا با وجود برخی نواقص در قانون انتخابات، به شدت از تعهد آنها نسبت به آن تاریخ حمایت کرد، دستکم تلاش واقعی برای برگزاری انتخابات وجود داشت اما با ورود کاندیداهای جنجالی به انتخابات این روند مختل شد.
فرستاده آمریکا به لیبی افزود: آمادگیهای فنی کمیسیون انتخابات در سطح بالایی بود و چهرههای سیاسی موثر و بانفوذ لیبی حامی انتخابات بودند.
نورلند درباره تهدیدهای کشورش خطاب به مانعتراشان انتخابات لیبی گفت: بحث و بررسی تحریمها در اکثر موارد مربوط به چهرههای مخالف نتایج انتخابات و یا آنهایی بود که در مخالفت با انتخابات دست به اقدامات خشونتآمیز میزدند، این موضوع هنوز حلوفصل نشده و شاید بعدها تصمیمی درباره آن گرفته شود.
این دیپلمات آمریکایی افزود: ما از تمایل جدی مردم لیبی برای انتخاب کابینهای برخوردار از حاکمیت، اتحاد و مشروعیت که لیبی را به مسیر ثبات و شکوفایی هدایت کند، حمایت میکنیم، در واقع تشکیل کشور قدرتمند لیبی در راستای منافع مردم این کشور، منافع همسایگان آن و به طور گستردهتر منافع منطقه و نیز منافع آمریکا خواهد بود و بر این اساس ما از کاندیداتوری هیچ چهرهای حمایت نکرده و مخالف هیچ چهرهای نیستیم.
او درباره اینکه گفته میشود تاخیر در برگزاری انتخابات لیبی احتمالا نفوذ برخی تشکلهای مسلح را در این کشور تقویت میکند، گفت: ما معتقدیم برخی از این شبهنظامیان در تاریخ قبلی انتخابات حامی آن بودند زیرا آنها نیز مانند بیشتر طرفهای موثر سیاسی میدانند که این خواسته بیشتر مردم لیبی است.
نورلند درباره انتصاب استفانی ویلیامز به عنوان مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل گفت: مردم لیبی خوش شانس هستند که استفانی ویلیامز به عنوان مشاور سازمان ملل در این کشور بازگشت تا به این پرونده رسیدگی کرده و برای حمایت از مردم لیبی تلاش کند.
فرستاده آمریکا به لیبی در پایان این مصاحبه نیز تاکید کرد: انتخابات آزاد، بیطرف و فراگیر میتواند به تشکیل کابینهای دموکراتیک در لیبی در راستای خدماترسانی بهتر به مردم این کشور منجر شود.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه