معاون هماهنگی توزیع شرکت سهامی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) رشد ۱۰ درصدی مصرف برق در هفته گذشته نسبت به پارسال را نگران کننده خواند و گفت: این روزها اوج مصرف به بیش از ۴۹ هزار مگاوات رسیده است.
«محمودرضا حقی فام» امروز (دوشنبه) اضافه کرد: اگر همین روند ادامه یابد در زمان اوج مصرف که تیرماه و اوایل مردادماه است، با مشکل تولید، انتقال و توزیع در شبکه سراسری روبرو می شویم.
وی ادامه داد: شبکه سراسری برای رشد پنج تا هفت درصدی تولید آمادگی دارد اما رشد ۱۰ درصدی بسیار زیاد است و باید با مدیریت مصرف از ایجاد مشکل در زنجیره تولید، انتقال و توزیع نیروی برق جلوگیری کنیم.
معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: مدیریت مصرف راهکارهایی دارد که بدون وارد کردن فشار به مصرف کنندگان، کمک می کند در تابستان گرم با مشکل بی برقی روبرو نشویم.
به گفته وی، اوج مصرف بین ساعت های ۱۲ تا ۱۶ و همچنین ۱۹ تا ۲۳ است و از مشترکان خانگی درخواست می شود در این ساعت ها از وسایل برقی پرمصرف مانند ظرفشویی، لباسشویی و اتو استفاده نکنند.
وی اعلام کرد ۱۸هزار مگاوات از ۴۹هزار مگاوات برق مصرفی در زمان اوج مربوط به استفاده از وسایل سرمایشی است که ۳۰ درصد بارِ پیک را شامل می شود بنابراین می توانیم در زمان هایی که فضای اتاق خنک شده است، وسایل سرمایشی را به مدت نیم ساعت خاموش و به این ترتیب به مدیریت بار کمک کنیم.
معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: در فصل تابستان در مناطق جنوب و شرق کشور با گرمای شدیدی روبروییم که اگر مشترکان کمک کنند، در هیچ نقطه کشور مشکل بی برقی و خاموشی نخواهیم داشت.
اوج مصرف برق در روز شنبه گذشته (۲۷ خرداد) عدد ۴۹ هزار و ۴۲۵ مگاوات ثبت شد که بالاترین میزان در سال جاری بوده است.
همچنین گزارش های از خوزستان حاکی است، بالا رفتن مصرف برق در کلانشهر اهواز به دلیل شدت گرمای هوا صبح یکشنبه(دیروز) باعث آتش گرفتن چند پست برق در منطقه سپیدار شد و بخشی از شهر در خاموشی رفت.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ چندی پیش گفت: سالیانه هفت میلیارد دلار هزینه سرمایه گذاری برای تامین پایدار برق در زمان اوج مصرف به منابع کشور تحمیل می شود.
به گفته «حسین صبوری»، کل یک سال هشت هزار و ۷۶۰ ساعت است که ۳۰۰ ساعت از این مدت، زمان اوج مصرف به شمار می آید؛ اگر مشترکان در این ۳۰۰ ساعت همکاری داشته باشند، سالیانه از هفت میلیارد دلار هزینه برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف ساخت نیروگاه، خط انتقال، پست، سوخت و… جلوگیری می شود.
ثبت دیدگاه