مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران در خصوص طرح جمعآوری متکدیان پایتخت توضیحاتی ارائه کرد و گفت: متکدی حرفهای که سایر متکدیان را ساماندهی و سازماندهی میکند طبق قانون باید به زندان برود، اما جای سوال است که چرا متکدیان حرفهای به زندان نمیروند؟
احمد احمدی صدر در گفتوگو با مادوند، در خصوص سرانجام طرح جمعآوری متکدیان در تهران، گفت: طرح ساماندهی متکدیان همچنان ادامه دارد؛ اما مسائلی در اجرای این طرح وجود دارد و آن این است که متکدی صراحتا در قانون مجرم محسوب شده و فرد متکدی باید به زندان برود که این اتفاق نمیافتد.
وی با بیان اینکه باید سوال پرسید که چرا با اینکه متکدی صراحتا در قانون مجرم شناخته شده اما به زندان یا محل نگهداری دیگری نمیرود؟ اظهار کرد: البته قانون صراحتا از کلمه زندان نام برده است و متکدی حرفهای باید بر اساس صراحت قانونی به زندان برود.
احمدی صدر با تأکید بر اینکه متکدی حرفهای که متکدیان دیگر را ساماندهی و سازماندهی میکند طبق قانون باید به زندان برود، افزود: جای سوال است که چرا این افراد حرفه ای که متکدیان را ساماندهی و پخش می کنند، به زندان نمیروند؟
وی در ادامه بیان کرد: ما یک متکدی را جمع میکنیم و آن را به مجتمع فوریتها میبریم تا به شرایط این افراد رسیدگی شود؛ اما بعد از مدتی میبینیم که همان فرد در خیابان است. چرا؟ چون که متکدی حرفهای باید دوران بازداشت خود را بگذراند و اگر فردی واقعا نیازمند و درمانده بود باید توسط دستگاههای مسئول همچون کمیته امداد و بهزیستی به آن فرد کمک شود نه اینکه شهرداری آنها را جمع کند؛ اما بعدا باز در خیابان باشند.
احمدی صدر در پاسخ به این سوال که شاید دستگاهها منتظر اقدام شهرداری هستند؟، گفت: آیا شهرداری باید مرکزی برای متکدیان بزند که این افراد را شبانه روزی نگهدارد؟ واقعا اگر به این نتیجه برسیم حتما این کار را میکنیم چرا که کارهای روی زمین مانده را پوشش میدهیم اما به هر حال برای دستگاهها و نهادها تکالیفی مشخص شده و اساسا نماینده ویژه رئیس جمهور نیز قرار است پیگیر وظایف قانونی دستگاهها باشد و اجرا را از آنها مطالبه کند.
وی ادامه داد: برخی فکر میکنند شهردار تهران که نماینده ویژه رئیس جمهور شده به این معناست که هر کاری که سازمانهای دیگر انجام ندادند را شهرداری تهران باید انجام دهد؛ اما نماینده ویژه رئیس جمهور از سایر دستگاهها پیگیر وظایفشان است و به نمایندگی از رئیس جمهور آنها را بازخواست میکند نه اینکه ۱۴ الی ۱۵ دستگاه کارشان را انجام ندهند و شهرداری تهران بیاید همه کارها را انجام دهند؛ اینکه عاقلانه و منطقی نیست.
احمدی صدر با بیان اینکه ما در مقام مطالبه کننده هستیم و گزارشها را به رئیس جمهور ارائه میدهیم، در پاسخ به این سوال که آیا مسئله برخورد قضائی با متکدیان را پیگری می کنید؟ گفت: صددرصد موضوع پیگیری قضایی متکدیان حرفهای را در جلسات پیگیری میکنیم و اساسا نماینده رئیس جمهور کارش این است که همه دستگاهها را کنار هم بنشاند تا ببینیم کدام کار انجام نشده تا با هم مشکلات را حل کنیم و نهایتا گزارش را به رئیس جمهور ارائه کنیم.
به گزارش مادوند، ماده ۷۱۲ قانون مجازات اسلامی درباره تکدیگری به وضوح اعلام میکند که ھر شخصی که تکدی یا کلاشی را پیشه خود قرار داده باشد و از این راه امرار معاش کند به حبس از یک تا ۳ ماه محکوم خواھد شد و چنانچه با وجود توان مالی مرتکب عمل فوق شود، علاوه بر مجازات مذکور ھمه اموالی که از طریق تکدی گری به دست آورده است، مصادره خواھد شد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه